Hoeve Strobol

Hoeve Strobol

Hoeve Strobol

Stoommachine 2018-02-21T20:31:35+00:00

Stoommachine van het merk R. Wolf Duitsland uit 1935.

  •  Sept. 2017 Houtzagerij en Houtdrogerij Rollé uit Schijndel heeft museum Hoeve Strobol een stoommachine van het van het merk: R. Wolf uit 1935 geschonken.
  • De stoommachine ligt bij de houtzagerij van Rollé in Mognèville Frankrijk Het betreft een semi stationaire machine met een werkdruk van 15 Bar. Een geweldige aanwinst voor ons museum. En past natuurlijk geweldig bij onze jarenlange droom, om ooit met een oude stoommachine een klompenfabriek en oude smederij aan te drijven en tijdens het draaien het hele museum te voorzien van stroom. 
  • 2 Nov. 2017. 8 vrijwilligers van Hoeve Strobol hebben 4 dagen gewerkt om de stoommachine te ontmantelen. Een mooie klus en ruim 6500 kg onderdelen zijn eraf gehaald en getransporteerd naar Hoeve Strobol.
  • 11 dec. 2017 Deze dag zijn weer 8 vrijwilligers afgereisd naar Mognèville om de stoommachine verder te ontmantelen en takel klaar te maken voor morgen.                    
  • 13 dec. Er komt vanmorgen een 160 Tons kraan uit Reims om de stoommachine te takelen. De stoommachine moet uit zijn gebouw getakeld worden en over hoogspanningskabels worden getakeld. Een hele secure en gevaarlijke klus. Ook de vrachtwagens uit Nederland staan klaar om geladen te worden en het hele transport naar Hoeve Strobol te brengen. Alles bij elkaar is het ruim 30 Ton !!. gelukkig is het allemaal goed gegaan.  
  • 14 Dec 2017.  De dag dat de stoommachine arriveert. Omdat hier getakeld kan worden langs de auto heeft de Gafferd uit Veghel een 100 Tons klaar staan om alles te lossen en op voorlopige plaats te leggen. Vrijwilligers zullen hier ongeveer 4 jaar gaan restaureren om de stoommachine weer in orde te maken. De vrijwilligers van Hoeve Strobol hebben intussen ook het noodgebouw al zover mogelijk in orde gemaakt worden en kan nu verder worden afgebouwd.
  • 25 Jan 2018.  De eerste onderdelen worden vandaag door de vrijwilligers schoon gemaakt en behandelt. Een secuur werk en dit het eerste begin van nog heel veel onderdelen. Er zullen zeker nog veel nieuws brieven volgen voordat de eerste rook uit de schoorsteen komt.
  • 22 Febr. 2018. Vandaag is hele noodgebouw klaar. De containers zijn uit het gezicht onttrokken door ze met houten planken betimmeren. Het is een prachtig en mooi tijdelijk gebouw geworden van 100 M². er is een mooie restauratie ruimte ontstaan. De planken zijn natuurlijk met onze oude zaagmachine van ± 1900 gezaagd uit boomstammen. De restauratieruimte is tevens voorzien van een TV ruimte waar je gezellig kan zitten om te genieten van een prachtig stuk techniek van ruim 80 jaar oud  en onze vrijwilligers vertellen u graag meer over deze mooie aanwinst.
  • Wilt u op de hoogte blijven van de restauratie van deze geweldige mooie machine wordt dan vriend – donateur of sponsor van Museum Hoeve Strobol zie elders op onze site hoe u zich hiervoor kan aanmelden.