Hemelvaart stoomdagen op 27 – 28 – 29 Mei dagelijks van 10.00 tot 17.00 uur . met diverse oude ambachten

Na een restauratie periode van 4 jaar willen onze hobbyisten u graag onze stoommachine tonen.

Elke dag van 10 tot 17.00 uur is deze R.Wolf Buckau te bewonderen.

Deze compound gelijkstroom stoommachine uit 1935 is zeer uniek. Deze NTK 7/8 2 is de enige in Nederland. De machine is compleet gerestaureerd en onder gebracht is een compleet nieuwe hal. Deze gezellige dagen “onder stoom” met muziek en oude ambachten kunt u zich uren vermaken onder het genot van een drankje. voor de kinderen wordt er gezorgd met diverse attracties en mee helpen met oude ambachten. Gezellige dagen voor het hele gezin.

Dit gezellige weekend mag u niet missen!!

Nieuwe hal

De nieuwe hal heeft een afmeting van 21×18 x 9 mtr hoog en is voor een gedeelte voorzien van een verdiepingsvloer. Zo is het museum op dit moment uitgebreid met een oppervlak van 600M². en krijgt het binnen museum een totale oppervlak van 1600 M² . De nieuwe hal heeft de naam “stoomklompenfabriek” meegekregen.

Naast de stoommachine word er een werkende klompenmuseum en een werkende smederijmuseum in onder gebracht.  De 2 de verdieping is geschikt voor vergaderingen en bijeenkomsten. Ook deze ruimte is uitgebreid met de nodige museum stukken over het verleden van stoom en andere oude ambachten. De stoomklompenfabriek heeft een authentieke uitstraling met prachtig kettingverband metselwerk – stalen ronde ramen en stalen ronde deuren.