Stoomklompenfabriek

In februari 2020 is museum Hoeve Strobol gestart met de nieuwbouw voor de Wolf stoommachine uit 1935 met een museum afdeling.

De nieuwe hal heeft een afmeting van 21×18 x 9 mtr hoog en is voor een gedeelte voorzien van een verdiepingsvloer. Zo wordt het museum op dit moment uitgebreid met een oppervlak van 550M². en krijgt het binnen museum een totale oppervlak van 1600 M² . De nieuwe hal heeft de naam “stoomklompenfabriek” meegekregen.

Naast de stoommachine word er een werkende klompenmuseum en een werkende smederijmuseum in onder gebracht.  De 2 de verdieping is geschikt voor vergaderingen en bijeenkomsten. ook deze ruimte is uitgebreid met de nodige museum stukken over het verleden van stoom en andere oude ambachten. De stoomklompenfabriek heeft een authentieke uitstraling met prachtig kettingverband metselwerk – stalen ronde ramen en stalen ronde deuren. Medio maart 2021 hopen we  het nieuwe gebouw klaar te hebben voor bezoekers.  Maar het is nu al zeker de moeite waard om vooraf al een kijkje te komen nemen   bel ons voor een bezoek als je geïnteresseerd bent.